“Eigenlijk isOrion Software bijna een collega geworden

Martijn Kuipers

Martijn Kuipers

GGD West Brabant

Projectmanager

Voor we met Orion Dossier Forensisch gingen werken, kende de verwerking van gegevens voor forensische geneeskundigen een aantoonbare tekortkomingen. Zo leunde de arrestantenzorg in cellencomplexen nog op papieren dossiers. De mappen stonden in een kast op het complex. Op andere plekken kon je die map dus niet inkijken. Daarnaast was de leesbaarheid en de beperkte beveiliging van de papieren dossiers een punt van zorg. Met Orion Dossier Forensisch kunnen we veel gemakkelijker zien wat andere collega’s hebben gedaan, zonder dat je die papieren map nodig hebt. We zijn flexibeler geworden. De gegevens zijn door Orion Dossier sneller beschikbaar. Dossiervorming is nu uniform en leesbaar, daarnaast blijft toegang tot de dossiers beperkt tot de forensisch geneeskundigen.

Voor alle zorgverleners is de overgang van papier naar digitaal erg groot. Bij de zorgverleners was er dan ook wat weerstand toen we aan de slag gingen met Orion Dossier Forensisch. Tijdens de implementatie loop je bijna altijd tegen kleine problemen aan, dat was deze keer niet anders. Maar Orion Software probeert het programma zo aan te passen dat het bij onze werkwijze past. Daarbij zijn ze erg betrokken bij de training van mijn medewerkers. Eigenlijk is Orion Software bijna een collega geworden. Een betrouwbare partner. Ze hebben het hart gewoon op de goede plaats zitten. Het gaat bij Orion Software niet alleen om een factuur schrijven, maar ze willen ook een goed product leveren.

Een verbeterpunt? Misschien kunnen ze ook na de implementatie een soort after service bieden. Een softwareprogramma blijft voor sommige zorgverleners lastig, ondanks de training die ze krijgen.

De laatste jaren is er veel veranderd bij Orion Software. De nieuwe directeur Wim Oosting is de verpersoonlijking van het vernieuwde bedrijf. Betrouwbaar en eerlijk. Een ding is hetzelfde gebleven: ze blijven de markt veroveren met goede producten. Orion Software is gevestigde orde. Je kunt er niet omheen. En ze houden gewoon stand.

Drs. Ing. M. (Martijn) Kuipers, is als projectmanager en implementatie specialist verbonden aan de GGD West Brabant. Zijn deskundigheid bevindt zich binnen de driehoek zorg, organisatie en techniek. In dit kader is hij verantwoordelijk voor het leiden van projecten en programma’s binnen de publieke gezondheidszorg en adviseert hij bij organisatieveranderingen met een stevige informatietechnologische basis.